Experientia Docet, werk voor 50plussers

Werkt voor 40 tot 70 plussers en werkgevers

Neem direct contact op
0653771343
info@stage50plus.nl

Blog

Verkopen en goede doelen

Goede doelen

Zelf geef ik graag aan goede doelen. De steun die naar deze goede doelen gaan, wordt vaak automatisch van de bankrekening afgeschreven. Het is gemakkelijk en vaak merk je het niet ineens. Maar waar ik echt blij van word, is als er iemand met een collectebus langs de deur loopt. Dat is het mooiste wat er op dit gebied is. Een mens die in levenden lijve iets aan je vraagt. Wil je iets geven voor de Nierstichting of het Rode Kruis. Dit is zo mooi, dat iemand de moeite neemt, om langs al die deuren te gaan zonder dat deze persoon er zelf beter van wordt. Dan kun je geen geld weigeren, want je weet, dit kost tijd en energie.
Waar ik echter slecht tegen kan, is dat een student langs komt die mij vraagt om maandelijks een goed doel te gaan steunen en een gelikt verhaal erbij vertelt. Want deze student komt niet uit oprechtheid maar verdient eraan. Ze zijn getraind en voelen voor mij niet echt als een betrokkene.
Deze student krijgt niets.

Verkoop en vijftigplus

stagiair als verkoper

Zo is ook het met verkoop. Je wilt wel zaken kopen maar je wilt het gevoel krijgen dat je de verkoper met je meedenkt en meevoelt. Natuurlijk weet je wel, deze verkoper heeft ook omzet nodig maar dat gevoel moet niet de boventoon voeren. Verkopen Stageis heel wat meer dan iemand verleiden. Verkopen is adviseren.

De vijftigplusmarkt is een rijke markt. Er zijn veel oudere medemensen die nog een goed besteedbaar inkomen hebben. Natuurlijk is dat het bedrijfsleven niet ontgaan. Slimme ondernemers ontdekken dat de oudere medemens het liefst adviezen krijgt van mensen die hun wereld begrijpen. Vandaar dat er een complete revival ontstaat voor de adviseur boven de vijftig jaar, die begrijpt de wereld waarin de klant zich bevindt. De adviseur die begrijpt dat de klant echt advies wilt en niet van tevoren alles al uitgezocht heeft op internet en exact weet wat de klant wil.

Stage en verkopen

Vandaar dat je steeds meer ondernemers ziet die graag nieuwe medewerkers verwelkomen die de vijftig al zijn gepasseerd, maar wel graag even eerst willen kijken wat voor vlees ze in de kuip hebben. Vandaar dat wij zeggen, een korte stage is een goed idee. Want verkopen is eigenlijk gewoon adviseren en daarbij kan een beetje levenswijsheid (Experientia Docet) geen kwaad.

zie ook stage50plus.nl/comfortzone