Experientia Docet, werk voor 50plussers

Werkt voor 40 tot 70 plussers en werkgevers

Neem direct contact op
0653771343
info@stage50plus.nl

Blog

Gezocht medewerker

Zoekwoord, gezocht medewerker

Dit woord, gezocht medewerker met ervaring, is een van de meest gebruikte zoekwoorden die werkgevers gebruiken om op de website van www.stage50plus.nl te komen. Logisch want werkgevers zijn op zoek naar medewerkers die direct inzetbaar zijn. Toch dan komt de twijfel, een werknemer die vijftigplus is, die zelfs bereid is om een stage te lopen.

Stage voor vijftigplus, dat kan niet.

Ja maar, dat kan toch niet. Er ontstaat vaak kortsluiting. De werkgever is vaak ook rond de veertig, zet zich veel in voor de zaak, is innovatief, op zoek naar nieuwe uitdagingen en staat met beide benen in de maatschappij. De werkgever verwacht dat ook van zijn werknemers. Dat vinden we allemaal volkomen logisch. Het vreemde is dat dit verwachtingspatroon geassocieerd wordt met jongere werknemers en succesvolle werkgevers. Daar past een stage voor vijftigplus niet bij.

Innovatie en Succes

Het houdt in dat succesvolle werkgevers op zoek gaan naar innovatieve, ervaren jongere werknemers. De aanname is dat jongere werknemers innovatiever zijn en vaak meer passende ervaring hebben dan werknemers die ouder zijn dan vijftig jaar.

Succes en Innovatie

Nu gaan we het omdraaien, jonge werkgevers zijn succesvoller, innovatiever dan oudere werkgevers en jonge werknemers hebben een gebrek aan ervaring en innovatiekracht.
Dit klinkt ook vreemd, want in Nederland zijn de meeste familiebedrijven vaak erg succesvol. De directeur (werkgever) is vaak wat ouder maar heeft voldoende innovatiedrang en ervaring. Klopt dan de eerste aanname. Nee, die klopt ook niet, er zijn genoeg oudere werknemers die nog een enorme innovatiedrang hebben.

Innovatie en leerkracht

Alle twee de aannames zijn fout. Het gaat om innovatie en leerkracht. Vijftigplussers zijn vaak buitengewoon lenig in de geest en erg vernieuwend. Dit geldt echter ook vvijftigplusoor jongere werknemers, zij leren heel gemakkelijk, denken niet in uitgesleten paden en  zijn ook vernieuwend.

Het gaat  echter om de geest. Er zijn in alle leeftijdscategorieën werknemers die alleen maar in hetzelfde patroon verder willen. Dat is leuk voor werkgevers waarbij het werk, in de tijd gezien, een sterk repeterend karakter heeft. De diamantslijper die steeds beter gaat slijpen. Dat is prima, maar Nederland heeft vooral behoefte aan innovatieve werkgevers en werknemers waarbij leeftijd geen rol speelt.

Experientia Docet

Dat is wat Experientia Docet wil, ondernemers die kijken naar motivatie en werklust en dat centraal zetten in hun HR-beleid. Doe mee en maak stages voor 50plus vanzelfsprekend. Bel Experientia Docet.

Meer weten, kijk ook op aanvraag medewerker