HOE KRIJG IK EEN MEDEWERKER

Hoe krijg ik een medewerker
Ik wil iemand die stevig in zijn schoenen staat en bereid is om te leren

Professional met ervaring

Hoe krijg ik een medewerker, die direct beschikbaar, ervaren en betaalbaar is. Wie weet, is dan een vijftigplusser een optie. Ze zijn zelden ziek, flexibel, leergierig, hebben een hoge arbeidsmoraal en zijn niet duur. Zij bieden zich aan voor een gesprek,  zodat u kan zien wat ze waard zijn. Laat u verrassen door de vele mogelijkheden die Experientia Docet u kan bieden.

De arbeidsmarkt wordt steeds krapper en krapper. Ervaren mensen met levenservaring zijn al bijna niet meer te vinden.
 We kunnen het werk niet aan, we moeten orders weigeren, we hebben gewoon te weinig geschoold personeel, hoe kom ik aan een medewerker. We willen graag jongeren opleiden, maar ze zijn gewoon niet te vinden.  
Het zijn geluiden die we steeds meer van werkgevers horen.

Vijftigplus als kans

Er zijn genoeg kandidaten die willen werken, maar waar niemand aan denkt. De vergeten groep met een schat aan ervaring en vaak ook nog beschikbaar in deeltijd. Het zijn vijftigplussers, mannen en vrouwen uit heel Nederland, die geen negen tot vijf mentaliteit hebben. Medewerkers die nog volop in het leven staan, met misschien niet helemaal de juiste CV, maar wel met veel motivatie. Het is een professional die graag aan het werk wil.

Stage voor vijftigplus

Het is een voordeel voor elke werkgever. Tijdens de stageperiode kijk je naar de mogelijkheden van de stagiaire. Welke talenten kan ik benutten, past de kandidaat in het team, is het leervermogen voldoende aanwezig? Het zijn allemaal legitieme vragen die in een stageperiode beantwoord worden. Het is tevens goedkoop, vaak zijn er ook nog subsidiemogelijkheden.  Het is in ieder geval maatschappelijk verantwoord maar bovenal is het een goede kans op een zeer gemotiveerde medewerker.

Geen stage maar direct op contract

Ook dat is een mogelijkheid, want dat kan heel voordelig zijn. Je kunt, mits de kandidaat aan bepaalde voorwaarden voldoet, subsidie ontvangen bij een directe contract aanbieding. Dat kan wel oplopen tot 25% van de loonkosten. Ook zijn er mogelijkheden dat bij ziekte de werknemer gecompenseerd wordt.

Stage als verkenning

Stage is een periode van verkenning. De stagiair vindt het fijn om zijn talenten aan te boren, om nieuwe dingen te leren en zichzelf te ontplooien. Jij, als werkgever wil best wel wat tijd in nieuw talent stoppen, maar ook weer niet te veel tijd. De business gaan wel door. Je verwacht dus al snel dat iemand zelfstandig kan werken, vaardigheden snel aanleert en snel inzetbaar is. Ja, kan een vijftigplusser dat allemaal wel.

Ja, dat kan een vijftigplusser, wat onder andere blijkt uit studies van Annet de lange, zie haar publicatie . Zij heeft onder andere het boek, een leven lang inzetbaar, geschreven, wat een andere kijk geeft op de oudere generatie. Een echte aanrader. Toch is een 50plusser niet het eerste waaraan je denkt als je nieuwe medewerker zoekt. Best logisch, want generatie management staat nog maar pas in de schijnwerpers.

Start tijdelijk, investeer in elkaar

Een stage is een verkenningstocht. Er moet een klik zijn. De klik tussen mensen is essentieel voor een goede start. Je bepaalt zelf de tijdsperiode en veel van de voorwaarden. Tijdens het stagetraject kijk je of de stagiaire past bij jouw bedrijf, bij jouw cultuur maar vooral bij jouw verwachtingen. Het leren staat voorop, maar dat wil niet zeggen dat de stagiaire niet kan bijdragen aan het succes van de onderneming. Daarbij draait alles om in elkaar te investeren.

Dit zijn de uitgangspunten van Experientia Docet

 • plaatsing zonder stage, prima, want dan kan ook
 • stage is een hulpmiddel, niet meer
 • no cure, no pay principe
 • kandidaten zijn gescreend op motivatie
 • elk traject is bespreekbaar
 • tarieven zijn laag, hoe dan ook
 • korte reactietijd en mogelijkheden in heel Nederland
 • stage kan een start zijn voor een uiteindelijke vacature, maar dat hoeft niet
 • alle partijen hebben hun eigen verantwoordelijkheid

Bemiddelingskosten Experientia Docet

Experientia Docet heeft een missie. Zij wil ondernemend Nederland sterker maken. Vijftigplussers willen weer de slag. Ondernemend Nederland wil ervaren en betrouwbare medewerkers. De tarieven zijn laag want wij willen slagen. Neem contact op en bespreek de mogelijkheden.

Hoe krijg ik een medewerker

  of nog directer, neem contact op 06 53771343.

  Zo kan een traject verlopen

  De markt is gunstig. Ik zie steeds meer kansen. Mijn orderportefeuille is aan het groeien. Toch maak ik me wel wat zorgen. Hoe krijg ik een medewerker, die ook nog betaalbaar is? Dadelijk moeten we orders gaan weigeren, dat kan toch niet de bedoeling zijn. Ja, om nu gelijk topsalarissen te betalen aan medewerkers die zich nog moeten bewijzen, daar voel ik nu ook weer niet veel voor.   

  Tijd voor iets anders

  Als ondernemer ben ik altijd op zoek naar gemotiveerde kandidaten. Ja, het concept spreekt mij aan. Eerst een stage en dan pas een contract.  Bij het eerste gesprek was er direct een klik. Ze hebben een schat aan ervaring en staan met beide benen op de grond. Ja, eigenlijk heb ik snel iemand nodig. Het liefst in deeltijd maar wie weet, straks wel voor veertig uur. Uiteindelijk heb ik voor Marijke gekozen. Het is een innemende persoonlijkheid die weet wat zij wil. In de stageperiode hebben wij haar goed leren kennen. Zij past gewoon bij onze cultuur, ook al is zij al wat ouder dan de rest.

  Eind goed, al goed

  Na een paar maanden hebben wij haar een contract aangeboden. We hebben zelfs nog een aanvullende subsidie ontvangen. Dat is prettig, dat is meegenomen. We hebben vertrouwen in Marijke. Zij is een waardevolle medewerkster die we niet meer kwijt willen.

  (Om privacy redenen zijn de gegevens van betrokkene aangepast.)

  terug naar boven

  Schuiven naar boven