Experientia Docet, stage bureau voor 50plussers

Werkt voor 50plussers en werkgevers

Neem direct contact op
0653771343
info@stage50plus.nl

HOE KRIJG IK EEN MEDEWERKER

HOE KRIJG IK EEN MEDEWERKER

Professional met ervaring

Hoe krijg ik een medewerker, die direct beschikbaar is en ook nog ervaren en betaalbaar. Dan is een vijftigplusser een optie. Ze zijn zelden ziek, flexibel, leergierig, hebben een hoge arbeidsmoraal en zijn niet duur. Zij bieden zich aan,  waarin ze u laten zien wat ze waard zijn. Laat u verrassen door de vele mogelijkheden die Experientia Docet u kan bieden.

De arbeidsmarkt wordt steeds krapper en krapper. Ervaren mensen met geestelijk overwicht zijn al bijna niet meer te vinden. We kunnen het werk niet aan, we moeten orders weigeren, we hebben gewoon te weinig geschoold personeel, hoe krijg ik een medewerker. We willen graag jongeren opleiden, maar ze zijn gewoon niet te vinden. Dit zijn geluiden die we steeds meer van werkgevers horen.

Dat kan niet de bedoeling zijn. Er zijn genoeg kandidaten die willen werken, maar waar niemand aan denkt. De vergeten groep met een schat aan ervaring en vaak ook nog beschikbaar in deeltijd. Het zijn vijftigplussers, mannen en vrouwen uit heel Nederland, die geen negen tot vijf mentaliteit hebben. Medewerkers die nog volop in het leven staan, met misschien niet helemaal de juiste CV, maar wel met veel motivatie. Het is een professional die graag aan het werk wil, maar net niet helemaal in het profiel past.

Hiervan kun jij, als werkgever profiteren. Tijdens de stageperiode kijk je naar de mogelijkheden van de stagiaire. Voor welke werkzaamheden is de stagiaire geschikt, welke talenten kan ik in de toekomst benutten. Dit kun je doen zonder dat er direct een vacature beschikbaar hoeft te zijn. Het is goedkoop, vaak zijn er nog subsidiemogelijkheden, het is maatschappelijk verantwoord maar bovenal is het een goede kans op een zeer gemotiveerde medewerker.

Geen stage maar direct op contract

Ook dat is een mogelijkheid, want dat kan heel voordelig zijn. Je kunt, mits de kandidaat aan bepaalde voorwaarden voldoet, subsidie ontvangen bij een directe contract aanbieding. Dat kan wel oplopen tot 25% van de loonkosten. Ook zijn er mogelijkheden dat bij ziekte de werknemer gecompenseerd wordt.

Werknemers waarvoor tegemoetkomingen gelden. (bron UWV)

Maximale loonkostenvoordeel (per kalenderjaar; voor max. 3 jaar)
Oudere werknemer (56 jaar en ouder) € 6.000 (€ 3,05 per verloond uur)
Arbeidsgehandicapte werknemer € 6.000 (€ 3,05 per verloond uur)
Herplaatsing arbeidsgehandicapte werknemer € 6.000 (€ 3,05 per verloond uur)
Doelgroep banenafspraak en scholingsbelemmerden € 2.000 (€ 1,01 per verloond uur)

Dit maakt het wel heel aantrekkelijk.

Positief denken, maar toch eerst stage

Stagelopen, doe je met een positieve insteek. De stagiair vindt het fijn om zijn talenten aan te boren, om nieuwe dingen te leren en zichzelf te ontplooien. Jij, als werkgever wil best wel wat tijd in nieuw talent stoppen, maar ook weer niet te veel tijd. De business gaan wel door. Je verwacht dus al snel dat iemand zelfstandig kan werken, vaardigheden snel aanleert en snel inzetbaar is. Ja, kan een vijftigplusser dat allemaal wel.

Ja, dat kan een vijftigplusser, wat onder andere blijkt uit studies van Annet de lange, zie haar publicatie . Zij heeft onder andere het boek, een leven lang inzetbaar, geschreven, wat een andere kijk geeft op de oudere generatie. Een echte aanrader. Toch is een 50plusser niet het eerste waaraan je denkt als je nieuwe medewerker zoekt. Best logisch, want generatie management staat nog maar pas in de schijnwerpers, zie mijn blog http://www. https://www.stage50plus.nl/vijftig-plus-aan-slag/

De business gaan wel door. Je verwacht dus al snel dat iemand zelfstandig kan werken, vaardigheden snel aanleert en snel inzetbaar is. Ja, kan een vijftigplusser dat allemaal wel.

Start tijdelijk, investeer in elkaar

Een stage is een verkenningstocht. Er moet een klik zijn. De klik tussen mensen is essentieel voor een goede start. Je bepaalt zelf de tijdsperiode en veel van de voorwaarden. Tijdens het stagetraject kijk je of de stagiaire past bij jouw bedrijf, bij jouw cultuur maar vooral bij jouw verwachtingen. Het leren staat voorop, maar dat wil niet zeggen dat de stagiaire niet kan bijdragen aan het succes van de onderneming. Daarbij draait alles om in elkaar te investeren.

Dit zijn de uitgangspunten van Experientia Docet

  • plaatsing zonder stage, prima, want dan kan ook
  • stage is een hulpmiddel, niet meer
  • no cure, no pay principe
  • kandidaten zijn gescreend op motivatie
  • elk traject is bespreekbaar
  • tarieven zijn laag, hoe dan ook
  • korte reactietijd en mogelijkheden in heel Nederland
  • stage kan een start zijn voor een uiteindelijke vacature, maar dat hoeft niet
  • alle partijen hebben hun eigen verantwoordelijkheid

Bemiddelingskosten Experientia Docet

Experientia Docet heeft een missie. Zij wil ondernemend Nederland sterker maken. Vijftigplussers willen weer de slag. Ondernemend Nederland wil ervaren en betrouwbare medewerkers. De tarieven zijn laag want wij willen slagen. Neem contact op en bespreek de mogelijkheden.

Hoe krijg ik een medewerker

of nog directer, neem contact op 06 53771343.

Zo kan een traject verlopen

De markt is gunstig. Ik zie steeds meer kansen. Mijn orderportefeuille is aan het groeien. Toch maak ik me wel wat zorgen. Hoe kom ik aan betaalbaar personeel? Dadelijk moeten we orders gaan weigeren, dat kan toch niet de bedoeling zijn. Ja, om nu gelijk topsalarissen te betalen aan medewerkers die zich nog moeten bewijzen, daar voel ik nu ook weer niet veel voor.   

Tijd voor iets anders

Via Experientia Docet ontvang ik een aantal interessante kandidaten. Ja, ze zijn allemaal grijs, dat is best even wennen. Toch merk ik in de gesprekken dat ze bepaald niet wereldvreemd zijn. Ze hebben een schat aan ervaring en staan met beide benen op de grond. Ja, eigenlijk heb ik zo iemand nodig. Het liefst in deeltijd maar wie weet, straks wel voor veertig uur. Uiteindelijk heb ik voor Marijke gekozen. Het is een innemende persoonlijkheid die weet wat zij wil. In de stageperiode hebben wij haar goed leren kennen. Zij past gewoon bij onze cultuur, ook al is zij al wat ouder dan de rest.

Eind goed, al goed

Na een paar maanden hebben wij haar een contract aangeboden. We hebben zelfs nog een aanvullende subsidie ontvangen. Dat is prettig, dat is meegenomen. We hebben vertrouwen in Marijke. Zij is een waardevolle medewerker die we niet meer kwijt willen.

(Om privacy redenen zijn de gegevens van betrokkene aangepast.)

terug naar boven