Experientia Docet, werk voor 50plussers

Werkt voor 40 tot 70 plussers en werkgevers

Neem direct contact op
0653771343
info@stage50plus.nl

Blog

Kans op werk 3% deel 2

 

werk voor 50plus

De uitzending van Radar was gisteren voor een groot deel gewijd aan het basisinkomen. In het kort gezegd is dat een onvoorwaardelijk gegarandeerd inkomen voor iedereen.  Annemarie van Gaal, de ondernemer en columnschrijver bepleit deze mogelijkheid voor alle zestigplussers. Deze verloren groep maakt nauwelijks kans op de arbeidsmarkt. Antoinette Hertsenberg interviewt ex-werknemers zonder inkomen maar wel met een beperkt bezit. Zij hebben geen enkel recht op een uitkering. Het bezit moet eerst opgegeten zijn voordat zij b.v. recht op een sociale huurwoning en bijstand hebben
zie ook https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/29-05-2017/

basisinkomen

Het basisinkomen lijkt een aanlokkelijk verhaal. Geen zinloze verplichte sollicitaties voor burgers die op basis van hun leeftijd voor geen sollicitatiegesprek in aanmerking komen. Zeker als dat geldt voor de groep van 50plus die moedeloos worden van de vele afwijzingen. Het kost 160 miljard per jaar, echter als je alle toeslagen afschaft, blijkt het maar 30 miljard per jaar te kosten.

In de uitzending is het oplossing, die ook nog door een petitie op de radar website ondersteund wordt. Hacro Boven wil graag 2000 proefpersonen als test een basis inkomen geven.

basisinkomen voor 50plus

Basisinkomen voor iedereen of voor de 50plus groep is een buitengewoon slecht idee. Eigenlijk wat je zegt, is dat deze groep toch geen kansen heeft op de arbeidsmarkt, dus geef ze dan maar een basisinkomen. Het is wel de aller gemakkelijkste manier, je lost niet het probleem op, maar gaat het probleem gewoon accepteren. Het is alsof je zegt, het openbaar vervoer op het platteland werkt niet goed en wat is de oplossing. We geven iedereen een auto, het probleem is over.

Dat is niet goed. Ik ben best een voorstander van het terugdringen van bureaucratie, zie ook mijn petitie. De vele regelingen, de vaak rigide regels voor werkelozen en mensen met een bijstandsuitkering, zijn inderdaad te ver doorgeschoten.

basisinkomen voor 50plus

basisinkomen voor 50plus

 

 

 

 

 

 

Maar de verstrekking van een basisinkomen is een doekje voor het bloeden. De cultuur moet veranderen. Het denken moet om in onze maatschappij. We moeten 50plus weer als een als een normale leeftijdsfase zien, waar medewerkers een zinvolle bijdrage leveren aan de maatschappij. Het lijkt net of oudere medewerkers alleen nog arbeid mogen leveren omdat het te duur is om ze ontslaan. Want ja, dan moet je een transitievergoeding betalen. Dat doemdenken moet om.

tijd voor nieuw beleid

Het is niet belangrijk hoe oud je bent. Het is belangrijk hoe oud je je voelt. Duurzaamheid is een modewoord in de HR-wereld. Alleen deze zelfde HR-wereld selecteert kandidaten op geboortedatum. Het is de belangrijkste reden waarom oudere werknemers niet uitgenodigd worden op gesprek. Zelf ben ik altijd tegen positieve discriminatie geweest, maar dat gaat nu veranderen. Werkgevers zijn aantoonbaar verplicht sollicitanten uit te nodigen van alle leeftijdscategorieën. Zinnen zoals je past niet in het leeftijdsprofiel zijn vanaf nu verboden zinnen.