Experientia Docet, werk voor 50plussers

Werkt voor 40 tot 70 plussers en werkgevers

Neem direct contact op
0653771343
info@stage50plus.nl

Blog

Nieuwe mogelijkheden voor 50plus

Nieuwe mogelijkheden voor 50plus

Gaat het er nu toch van komen. Werkgevers die de nieuwe doelgroep gaan ontdekken. Laten we het hopen, want de groep 50plussers die nog graag willen werken, is veel te groot. Uit onderzoek van TNO blijkt dat werkgevers inmiddels maatregelen nemen om doorwerken na de pensioengerechtige leeftijd mogelijk te maken. Reeds 43 procent van de werkgevers neemt maatregelen daartoe.  Dat is heel mooi, toch zien we dat nog niet terug in de cijfers.

Jobcrafting

Er is wel sprake van Jobcrafting, wat zoiets betekent, als het boetseren van je baan.

job crafting

Kijken wat je mogelijkheden nog zijn

Voor de 50plusser kan dat een vorm van taakvermindering zijn of een herziening van het aantal taken. De essentie is dat 50plusser dan kan langer kan doorwerken. TNO geeft aan dat 15% van de werkgevers hiermee bezig is.

Solliciteren voor 50plus

Ontwikkelingen die de leeftijdsgroep serieus nemen zijn belangrijk. Je zou dan ook verwachten dat door de opleving van de economie ook de groep van 50plussers steeds gemakkelijker werk vind. Dat is nog niet waar. Nog steeds blijkt dat sollicitanten die de vijftig jaar gepasseerd zijn, worden afgewezen omdat ze niet in het profiel passen. Eigenlijk de standaardzin om te zeggen, we willen niet, want je bent te oud en geloven niet meer dat je nog een nuttige bijdrage kan leveren.

Experientia Docet

Het zou mooi zijn als het bedrijf Experientia Docet kan worden opgeheven wegens gebrek aan aanbod.  Niets is minder waar. Steeds meer personen vinden de weg naar dit bedrijf. Het kost echter nog steeds veel moeite om werkgevers te overtuigen dat een stageplek voor ouderen nog niet zo gek is. De aanhouder wint echter, in persoonlijke contacten lijkt er of er een ommekeer komt. Laten we het hopen, het is gewoon zonde dat capabele mensen aan de kant blijven zitten en dat we wel mensen verplichten tot hun zevenenzestigste te werken.