Experientia Docet, stage bureau voor 50plussers

Stageplekken voor 50plussers, dat is slim en maatschappelijk verantwoord

Neem direct contact op
0653771343
c.hulsman@stage50plus.nl

OVER MIJ


 

Experientia Docet (stage50plus)

Oprichter van Experientia Docet

Periode voor Experientia Docet

Mijn naam is Kees Hulsman.  Ik ben geboren in 1957 te Hillegom, als zoon van een fietsenmaker.  Mijn vader was creatief in het bedenken van alledaagse oplossingen. Waarschijnlijk heb ik dat van hem geërfd. Altijd wil ik zaken van meerdere kanten bekijken, alvorens een oplossing te kiezen. Het heeft echter lang geduurd voordat ik de stap naar het ondernemerschap durfde te zeten.

Mijn loopbaan startte als boekhouder. Al gauw kwam ik tot ontdekking dat rekenen me goed af ging maar dat cijfers alleen wel erg saai waren. ICT, dat was het, daar waren de nieuwe ontdekkingen. Het was echter zo jammer dat veel nieuwe ontdekkingen niet gebruikt werden omdat het niet aansloot bij de beleving van collega’s.  Een verbreding werd geboren, ICT kon alleen maar slagen, als een ICT-er verstand had van nog veel meer zaken, zoals strategisch inzicht, HR, Marketing en hoe processen tot stand kwamen. Al deze ervaring wil ik nu als ondernemer gebruiken. Bedrijven hebben behoefte aan goed gemotiveerd personeel. Vijftigplussers hebben behoefte aan waardering en werk.

Experientia Docet

Wij zorgen voor een brug tussen ondernemer en vijftigplusser op zoek naar werk. De focus is een wederzijdse kennismaking door het creëren van stageplekken voor oudere werknemers. Zij zijn nog steeds waardevol voor ondernemingen. Ze willen werken, ze willen aan de slag met een nieuwe baan. Het is zonde als we dat in Nederland niet benutten.  Uit onderzoek blijkt dat innovatie ge associeerd wordt met medewerkers die jong en slim zijn, maar dat ze vergeten dat wijsheid en kennis niet afhankelijk is van leeftijd maar ook gevoed wordt door een langdurig proces van verdieping en nieuwsgierigheid.

Experientia Docet staat voor  Ervaring Telt. Het gaat niet alleen om kennis maar ook hoe je die inzet. Dat leer je tijdens het leven, waardoor er een verrijking staat. Er ontstaan steeds meer verbindingen tussen kennis en mogelijke oplossingen. De inzetbaarheid vergroot.

Experientia Docet heeft ambitie. Zij gaat Nederland veranderen. Stages voor vijftigplussers worden net zo gewoon als stagiaires voor schoolverlaters.

Experientia Docet brengt ondernemer en vijftigplusser bijelkaar

meer informatie over mij, kijk op

<