OVER ONS

Wat is Experientia Docet

Experientia Docet staat voor  Ervaring Telt. Het gaat niet alleen om kennis maar ook hoe je die kennis inzet. Dat leer je tijdens het leven, waardoor er een verrijking staat. Er ontstaan steeds meer verbindingen tussen kennis en mogelijke oplossingen. De inzetbaarheid vergroot.

Wij zorgen voor een brug tussen ondernemer en vijftigplusser die op zoek is naar werk.  Vijftigplussers zijn waardevol voor ondernemingen. Zij willen werken, ze willen aan de slag met een nieuwe baan. Het is zonde als we dat in Nederland niet benutten.  Uit onderzoek blijkt dat innovatie geassocieerd wordt met medewerkers die jong en slim zijn, maar dat ze vergeten dat wijsheid en kennis niet afhankelijk is van leeftijd maar ook gevoed wordt door ervaring en nieuwsgierigheid. 
Het doel is een wederzijdse kennismaking met behulp van een stage. Wanneer dat bevalt, is dat de opstap naar betaald werk. 

Experientia Docet heeft ambitie. Zij gaat Nederland veranderen. Stages voor vijftigplussers worden net zo gewoon als stagiaires voor schoolverlaters.                                                                                                       

Oprichter Experientia Docet

Oprichter Experientia Docet

Kees Hulsman is de oprichter van Experientia Docet. Veel van zijn inzichten heeft hij gekregen door jaren actief te zijn bij de grootste werkgeversvereniging van Nederland, de AWVN.  Al zijn ervaring met werkgevers en HR gebruikt hij nu nu als ondernemer. Bedrijven hebben behoefte aan goed gemotiveerd personeel. Vijftigplussers hebben behoefte aan waardering en werk. Een stage is vaak de brug die de start is voor een nieuwe kijk op werk voor vijftigplus. 
meer informatie, kijk op linkedin Kees Hulsman

Adviseurs Experientia Docet

Adviseur Experientia Docet

Ans Pijnaker werkt als adviseur bij Experientia Docet. Zij heeft haar sporen verdiend als stagebegeleidster bij de hoge school te Haarlem. Hier heeft zij een schat van ervaring opgebouwd. Zij combineert deze functie met het adviseurschap van Experientia Docet. Een luisterend oor, een opbouwend gesprek en kijken waar nieuwe kansen liggen. Dit zijn de kernelementen die bij Ans horen. Zij weet als geen ander dat motivatie, doorzettingskracht en leervermogen niet afhankelijk zijn van leeftijd, maar van inzicht. Het maakt dat werkgevers de geselecteerde kandidaten waarderen

Maria Hulsebosch is als adviseur verbonden aan Experientia Docet. Door haar ervaring als manager en coach heeft zij inzicht in de belemmeringen die mensen ervaren bij het verwezenlijken van hun doelen en dromen.  Zij kan deelnemers en stagiairs waar nodig steunen en stimuleren om nieuwe wegen in te durven slaan. Dat doet zij op een prettige en respectvolle manier waarbij de mens in het verhaal centraal staat.

Schuiven naar boven