Experientia Docet, werk voor 50plussers

Werkt voor 40 tot 70 plussers en werkgevers

Neem direct contact op
0653771343
info@stage50plus.nl

Blog

Persoonlijke ontwikkeling door stage

Stage is zo gek nog niet

Het initiatief van Kees Hulsman om 50plussers aan een stageplek te koppelen is inderdaad zo gek nog niet. Uit mijn gesprekken als coach met 50plussers blijkt dat zij het werk missen en te weinig sociale contacten hebben om nog uit een netwerk te kunnen putten.
Maria Hulsebosch is coach voor 50plussers. Zij is gespecialiseerd in het begeleiden van oudere werknemers die een andere richting aan hun leven willen geven. 

coach voor 50plus

Tijdelijke stage

Gelet op de voortdurende afwijzingen die zij krijgen op hun sollicitaties hebben zij de hoop op geschikt werk opgegeven. Nu er is er een nieuwe kans om toch de deur op een kier te zetten naar een nieuwe baan. Wanneer door het volgen van een tijdelijke stage het bloed weer gaat stromen en de persoon weer in zijn kracht komt, is de kans om tijdelijk werk te vinden weer veel groter. Uit onderzoek is gebleken dat werk vooral zingeving betekent en dat geld helemaal niet zo’n belangrijke factor is als mensen vaak denken. En veel ouderen willen best een stapje terug doen als dat voor zinvol werk nodig is. De groep 50plussers heeft vooral veel te bieden aan levenservaring en is weinig ziek vanwege een diep geworteld arbeidsethos. Deze medewerkers willen graag werken maar hebben vaak hun marktpositie op de arbeidsmarkt onvoldoende in de gaten gehouden. Wanneer er dan door een reorganisatie of om een andere reden sprake is van ontslag komt men in een rouwproces terecht. Ongeloof en boosheid wisselen zich af en vanuit dit rouwproces is het niet eenvoudig om nieuw perspectief te zien en actief te blijven solliciteren wanneer ook de werkgevers niet op de wat oudere werknemer zit te wachten. Duurzame inzetbaarheid is daarmee een loze kreet geworden op de arbeidsmarkt.

Unieke kans bij Experientia Docet

Nu ligt er een unieke kans voor 50plussers om via Experientia Docet weer nieuwe energie op te doen en aan een nieuw netwerk te bouwen. Door je weer verbonden te voelen aan een organisatie middels een stageopdracht kun je ook weer werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Het aangaan van zo’n uitdaging vergt het nodige lef, want mensen zijn vaak zelf hun belangrijkste belemmering.Na in een moeilijke positie verkeert te hebben komt het aan op weerbaarheid om je leven een nieuwe wending te geven. Houd niet langer vast aan wat er was maar laat het los en bekijk je talenten met nieuwe ogen.

In mijn coaching praktijk ondersteun ik mensen om over hun grenzen te kijken en help ik die belemmeringen in henzelf uit de weg te ruimen. Het kan dan ook geen toeval zijn dat het pad van Kees en het mijne elkaar kruisten. Wij zijn ‘partners in ontwikkeling’ en begeleiden u graag – ieder vanuit onze eigen expertise – bij de zoektocht naar een nieuwe invulling van uw arbeidzaam leven.

Bekijk het volgende filmpje ter inspiratie:  https://youtu.be/Esh75mbmucY

Just go for it!