STAGE, DUURZAAM EN FLEXIBEL

Werk voor 50plussers

Werk voor 50plussers start vaak met behulp van een stage, maar dat hoeft niet.  Eigenlijk is alles mogelijk, we zijn verkennend, flexibel, als het maar werkt, dat is het motto. Het bureau, Experientia Docet, wil zorgen dat je binnenkomt en vaak is dat door een stage. Je kunt dan nieuwe vaardigheden leren, je leert de organisatie kennen, maar wat vooral belangrijk is, ze leren jou kennen. Het is de manier om deuren te openen, want bekend  zijn, maakt bemind. En zeg nou zelf, je kunt je prima verkopen, wil best nieuwe dingen leren en met je arbeidsmoraal is niets mis. Een stage, ook al is het tijdelijk en verkennend, is een goede start voor een nieuwe carriere.  Het is een gouden kans, een stage voor 50plus, tijdelijk, verkennend en flexibel, en met kans op werk.

Een echte win win situatie. Het beantwoordt in een korte periode, vragen zoals:

  • Is er een wederzijdse klik
  • Zijn onze werkverwachtingen gelijk
  • Passen onze ontwikkelingen bijelkaar

Natuurlijk is een positieve beantwoording het beste, maar dat hoeft niet altijd. Het blijft mensenwerk, vandaar dat het altijd een zoekopdracht is op maat, dat geeft de grootste slagingskans.
Ga direct naar 
https://www.stage50plus.nl/hoe-word-ik-een-kandidaat/

Stage is een goede optie om te kijken welke kandidaat past

Ik ben werkgever, voel me maatschappelijk verantwoord, ben bezig met duurzaamheid en wil graag nieuwe werknemers een kans geven.  Toch is niet je eerste gedachte om een vijftigplusser aan te nemen. In de beeldvorming denk je bij een stage aan een schoolverlater. Deze gedachte komt veel voor, maar is dat terecht.

Nee, vanaf nu niet meer, want stages zijn er voor alle leeftijden. Leren past bij elke leeftijd en daarnaast zijn er nog extra voordelen bij 50plussers, zoals:

  • Veel ervaring
  • Hoge arbeidsmoraal
  • Laag ziekteverzuim
  • Flexibiliteit, zowel in tijd als salaris

Meer weten, neem dan direct contact op, bel 06 53771343  of meld je aan via Medewerker aanvragen

Het gaat weer goed met Nederland, gaat het goed met ons?

Nee, helaas niet voor iedereen, de groep vijftigplussers, tegenwoordig bekend door de politieke vertegenwoordiging, van 50plus valt nog te vaak buiten de boot.  Dat is geen goed nieuws. Een grote groep van pakweg 100.000 uitkeringsgerechtigden heeft min of meer de moed heeft opgegeven om ooit nog een vaste baan te vinden.   Vaak volgt afwijzing op afwijzing, gewoon op leeftijd, ongeacht je cv, wat buitengewoon deprimerend is. Tevens is er een groep die nergens geregistreerd staat omdat ze geen uitkering ontvangen, maar nog wel graag aan het werk willen. Het zijn medewerkers die in een transitieperiode zitten, vroeg gepensioneerden of die gewoon nog actief willen zijn.

De oplossing die je leert bij allerlei coachingbureaus is dat je zoveel mogelijk moet netwerken. Natuurlijk is dat goed, maar je komt gewoon niet op gesprek. De oudere werknemer krijgt geen uitnodiging voor een gesprek alleen maar een afwijzingsbrief. De enige oplossing is dat je binnenkomt op proef, op stage.

De werkeloosheid daalt en de economie trekt weer aan

Dat betekent dat de arbeidsmarkt weer in beweging komt. Helaas, de groep 50plus komt nog niet echt in beweging, dat biedt kansen, zowel voor werkgevers als voor 50plussers.  Elke actieve 50plusser aan het werk, dan is het echt goed nieuws, want werk is voor iedereen belangrijk en dat kan beginnen met een stage.

Twijfel je, of een stage als vijftigplusser echt wat voor je is

Dat kan, daar kom je alleen achter door middel van een gesprek. Is dat onvoldoende, Experientia Docet heeft ook een samenwerkingsovereenkomst met een speciaal opgeleide coach, meer weten, kijk op Een coach die echt helpt  Maria Hulsebosch

Een stage, mag dat?

Ja, dat mag. Een stage is een leerplek.  Er is geen arbeidsovereenkomst.  Het is bedoeld om van elkaar te leren.  Leren dat vijftigplussers nuttig zijn in een bedrijf, leren dat je als vijftigplusser elke uitdaging aan kan. Als je een uitkering hebt, mag het ook.  Je blijft beschikbaar voor de arbeidsmarkt en er zijn geen inkomsten. Het vergroot de kansen op de arbeidsmarkt. Het leidt tot betaald werk en dat is goed nieuws, want hoe minder uitkeringen, hoe beter het is voor iedereen

Het is ook geen plaatsingscontract zoals het UWV aanbiedt. Zowel stagiair als werkgever hoeven geen intentieverklaringen af te geven, wat wel verplicht is bij een plaatsingscontract. De werkgever is niet verplicht om je een arbeidsplaats voor zes maanden na afloop aan te bieden. Voor zowel de werkgever als voor de stagiair is het flexibel, waarbij beiden bepalen wat ze wel en niet willen.

Wat is het verdienmodel van Experientia Docet

Laten we eerlijk zijn, voor niets gaat de zon op. Ook Experientia Docet  wil wat verdienen, maar dat staat niet voorop. Zij vraagt een kleine bijdrage van de werkgever en ook van de stagiair. Dat is ook afhankelijk van de situatie. Onze tarieven zijn niet hoog, dat is een bewuste keuze. Hoe meer ondernemers en kandidaten we kunnen helpen, hoe beter. Sommige werkgevers willen direct een stagiair in loondienst nemen. Er is dan geen sprake van een stage overeenkomst, een bijdrage van de gemaakte kosten is dan redelijk, maar dat gaat altijd in overleg. Er zijn ook werkgevers waarbij het verboden is om een bemiddelingbureau te betalen maar die wel de stagiair willen betalen. Ook dan is het redelijk als de stagiair een bijdrage levert in de gemaakte kosten. Dit kan ook gelden voor bijzondere stageplekken die uitzicht bieden op werk, maar waar de werkgever geen vergoedingen wil of kan geven.
Maar wat altijd voorop staat, is dat vijftigplussers weer volop meedoen in de arbeidsmarkt. Dat is waarom Experientia Docet (ervaring telt) is opgericht.

Schuiven naar boven