Experientia Docet, stage bureau voor 50plussers

Stageplekken voor 50plussers, dat is slim en maatschappelijk verantwoord

Neem direct contact op
0653771343
c.hulsman@stage50plus.nl

STAGE, DUURZAAM EN FLEXIBEL


De oplossing, een stage voor 50plussers

Stage voor 50plus, tijdelijk, verkennend en flexibel, kans op werk, dat is het motto. Het bureau, Experientia Docet, wil zorgen dat je binnenkomt op een stage. Je kunt dan nieuwe vaardigheden leren, je leert de organisatie kennen, maar wat vooral belangrijk is, ze leren jou kennen. Het is de manier om deuren te openen, want bekend  zijn, maakt bemind. En zeg nou zelf, je kunt je prima verkopen, wil best nieuwe dingen leren en met je arbeidsmoraal is niets mis. Een stage, ook al is het tijdelijk en verkennend, is een goede start voor een nieuwe carriere.  Het is een gouden kans, een stage voor 50plus, tijdelijk, verkennend en flexibel, en met kans op werk.

Een echte win win situatie. Het beantwoordt in een korte periode, vragen zoals:

  • Is er een wederzijdse klik
  • Zijn onze werkverwachtingen gelijk
  • Passen onze ontwikkelingen bijelkaar

Natuurlijk is een positieve beantwoording het beste, maar dat hoeft niet altijd. Het blijft mensenwerk, vandaar dat het altijd een zoekopdracht is op maat, dat geeft de grootste slagingskans.
Ga direct naar hoe word ik een stagiair

Stage is een goede optie om te kijken welke kandidaat past

Ik ben werkgever, voel me maatschappelijk verantwoord, ben bezig met duurzaamheid en wil graag nieuwe werknemers een kans geven.  Toch is niet je eerste gedachte om een vijftigplusser aan te nemen. In de beeldvorming denk je bij een stage aan een schoolverlater. Deze gedachte komt veel voor, maar is dat terecht.

Nee, vanaf nu niet meer, want stages zijn er voor alle leeftijden. Leren past bij elke leeftijd en daarnaast zijn er nog extra voordelen bij 50plussers, zoals:

  • Veel ervaring
  • Hoge arbeidsmoraal
  • Laag ziekteverzuim
  • Flexibiliteit, zowel in tijd als salaris

Ga voor flexibiliteit, ga voor ervaring en laat je verrassen.  Stop met het zoeken naar klonen.

Meer weten, neem dan direct contact op, bel 06 53771343  of meld je aan via Stagiair aanvragen

 

Het gaat weer goed met Nederland.

Nee, helaas niet voor iedereen, de groep, tegenwoordig bekend door de politieke vertegenwoordiging, van 50 plus valt nagenoeg buiten de boot. Toch is dat niet het nieuws wat naar buiten komt, RTL komt met een spectaculaire daling in de groep van 55 plus, http://www.rtlnieuws.nl/geld-en-werk/langdurige-werkloosheid-55-plussers-neemt-eindelijk-af. Een daling van maar liefst 18.000. Dat klinkt als goed nieuws, maar in het bericht verderop staat nog vermeld dat er een groep van pakweg 100.000 min of meer de moed heeft opgegeven om ooit nog een vaste baan te vinden.  Dat is ook erg moeilijk, zie ook http://www.maxvandaag.nl/sessies/themas/geld-werk-recht/nooit-meer-aan-de-bak/. Vaak volgt afwijzing op afwijzing, gewoon op leeftijd, ongeacht je cv, wat buitengewoon deprimerend is.

De oplossing die je leert bij allerlei coachingbureaus is dat je zoveel mogelijk moet netwerken. Natuurlijk is dat goed, maar je komt gewoon niet op gesprek. De oudere werknemer krijgt geen uitnodiging voor een gesprek alleen maar een afwijzingsbrief. De enige oplossing is dat je binnenkomt op proef, op stage.

De werkeloosheid daalt en de economie trekt weer aan, zie ook https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/29/werkloosheid-zakt-onder-5-procent

Dat betekent dat de arbeidsmarkt weer in beweging komt. Helaas, de groep 50plus komt nog niet echt in beweging, dat biedt kansen, zowel voor werkgevers als voor 50plussers.  Elke actieve 50plusser aan het werk, dan is het echt goed nieuws, want werk is voor iedereen belangrijk en dat kan beginnen met een stage.

Twijfel je, of een stage als vijftigplusser echt wat voor je is

Dat kan, daar kom je alleen achter door middel van een gesprek. Is dat onvoldoende, Experientia Docet heeft ook een samenwerkingsovereenkomst met een speciaal opgeleide coach, meer weten, kijk op Een coach die echt helpt  Maria Hulsebosch

Een stage, mag dat?

Ja, dat mag. Een stage is een leerplek.  Er is geen arbeidsovereenkomst.  Het is bedoeld om van elkaar te leren.  Leren dat vijftigplussers nuttig zijn in een bedrijf, leren dat je als vijftigplusser elke uitdaging aan kan. Als je een uitkering hebt, meldt dan wel je stage aan voor goedkeuring bij het UWV. Dat gaat door middel van een formulier die je vindt in je Werkmap. Het belangrijkste criterium voor goedkeuring is dat het je kansen moet vergroten op de arbeidsmarkt. Het is verstandig om dit in de aanvraag te benadrukken.

Het is ook geen plaatsingscontract zoals het UWV aanbiedt. Zowel stagiair als werkgever hoeven geen intentieverklaringen af te geven, wat wel verplicht is bij een plaatsingscontract. De werkgever is niet verplicht om je een arbeidsplaats voor zes maanden na afloop aan te bieden. Voor zowel de werkgever als voor de stagiair is het flexibel, waarbij beiden bepalen wat ze wel en niet willen.

Wat is het verdienmodel van Experientia Docet

Laten we eerlijk zijn, voor niets gaat de zon op. Ook Experientia Docet  wil wat verdienen, maar dat staat niet voorop. Zij vraagt een kleine bijdrage van de werkgever en soms ook van de stagiair. Dat is afhankelijk van de werkgever. Sommige werkgevers willen direct een stagiair in loondienst nemen. Er is dan geen sprake van een stage overeenkomst, een bijdrage van de gemaakte kosten is dan redelijk, maar dat gaat altijd in overleg. Er zijn ook werkgevers waarbij het verboden is om een bemiddelingbureau te betalen maar die wel de stagiair willen betalen. Ook dan is het redelijk als de stagiair een bijdrage levert in de gemaakte kosten. Dit kan ook gelden voor bijzondere stageplekken die uitzicht bieden op werk, maar waar de werkgever geen vergoedingen wil of kan geven.
Maar wat altijd voorop staat, is dat vijftigplussers weer volop meedoen in de arbeidsmarkt. Dat is waarom Experientia Docet (ervaring telt) is opgericht.