Experientia Docet, werk voor 50plussers

Werkt voor 40 tot 70 plussers en werkgevers

Neem direct contact op
0653771343
info@stage50plus.nl

Blog

Stagiair

De stagiair en Experientia Docet

Voor wie het nog niet weet, als sinds een paar weken is het programma Stagiair op de televisie.  Als eigenaar van Experientia Docet is dat natuurlijk verplichte kost. Het programma gaat over vijftigplussers die een stage van 6 weken aangeboden krijgen bij een bedrijf waar voornamelijk jonge mensen werken. De kern van het programma is hoe stagiaires reageren op hun nieuwe omgeving, kunnen zij het aan, maar vooral hoe reageren de jongeren op deze, in hun ogen, bejaarde collega.

Oudere sollicitanten

Het is goed dat de omroep MAX hier aandacht aan besteedt. Wat jammer is, is dat de kijkers van omroep MAX vaak tot dezelfde leeftijdscategorie van de stagiaires behoort. Want vooral aandacht aan besteedt moet w

omroep voor vijftigplussers

Omroep Max

orden, is het misverstand bij HR-managers dat ouderen sollicitanten (vijftigplussers) niet in het selectietraject meegenomen hoeven te worden. Bijna dagelijks ontvang ik berichten van aspirant stagiaires die onderschrijven dat ze niet uitgenodigd worden voor een gesprek.

Toch help zo tv-programma wel, ondanks er voor de amusementswaarde situaties gefilmd worden die de kijker moet amuseren, zoals kandidaten die nog niet alles weten van de computer. Het maakt dat er in ieder geval over gepraat wordt.

Vijftigplus en zorg

Vaak blijf je je over zaken verbazen.

De laatste tijd heb ik veel contact met organisaties in de zorg. Logisch want daar is een groot tekort ontstaan aan arbeidskrachten. Veel 50plussers willen ook in de zorg actief worden, ook dat is te verklaren. Bij meer levenservaring ontstaan ook vaak meer inlevingsvermogen bij de medemens. Toch is de zorg erg terughoudend bij het aannemen van stagiaires. Er zijn kandidaten waarvan je denkt, die hoeven niet eens zij instromer te zijn, die hebben zoveel ervaring, dat moet binnen een paar dagen lukken. Het is helaas niet zo, het kost veel overredingskracht en energie om hier een stageplek los te peuteren. Vermoedelijk is de oorzaak dat er zoveel regels in de zorg zijn, dat innovatie (een stagiair van 50) niet binnen dit kader past

Dat moet veranderen, waarschijnlijk moet de nood aan personeel nog hoger zijn. Gelukkig zijn echter de eerste organisaties al over de streep.