Experientia Docet, werk voor 50plussers

Werkt voor 40 tot 70 plussers en werkgevers

Neem direct contact op
0653771343
info@stage50plus.nl

Blog

Vijftig jaar en toch weer ander werk

Vijftig jaar en toch weer ander werk

Zorg voor een goed cv

Je bent de vijftig gepasseerd en je wilt na jaren weer aan het werk. Er zijn wel honderden redenen waarom je op zoek bent naar een baan. Wat de reden ook is: als je lang uit het arbeidsproces bent, dan kan solliciteren best spannend zijn. De eerste stap in het sollicitatieproces is het schrijven van een goed curriculum vitae.

Hoe maak ik een goed cv?

Een curriculum vitae is jouw visitekaartje. Het geeft een samenvatting van je leven: werkervaring, opleidingen, vaardigheden en persoonlijke informatie. Naast het benoemen van feiten moet een cv aantrekkelijk ogen. Online vind je veel voorbeeld cv’s om je een idee te geven hoe een levensloop eruit kan zien.

Vermijd gaten in je cv

Heb je periodes in je leven niet gewerkt? Sla deze niet over, maar beschrijf wat je die jaren wél hebt gedaan. Levenservaring kan namelijk net zo waardevol zijn. Jarenlang voor je kroost gezorgd? Of elke zaterdag vrijwilligerswerk bij de voetbalclub gedaan? Benoem dit op je cv.

Benadruk je sterke eigenschappen

Als vijftigplusser heb jij andere kwaliteiten dan de jongere generatie. Leg daar de focus op bij het schrijven van je cv. Heb je vroeger bijvoorbeeld veel verschillende functies gehad? Dan ben jij de perfecte kandidaat die breed inzetbaar is en kan bijspringen waar nodig.

Je bent geen jobhopper

Vijftigplussers worden vaak bestempeld als loyaal en betrouwbaar. De oudere generatie is honkvast en trouw blijven aan het bedrijf waar je werkt is een grote troef.

Je staat stevig in je schoenen

Een ander pluspunt van vijftigplussers is de grote mate van stabiliteit. Jouw privéstuatie is waarschijnlijk in balans. De kinderen zijn de deur uit. Wilde haren zijn verdwenen. Je staat stevig in je schoenen en je weet wat je wilt.

Je bent nooit te oud om te leren

Verhoog jouw kansen op de arbeidsmarkt door jezelf te blijven ontwikkelen, nieuwe vaardigheden te leren en op de hoogte te blijven van technologische ontwikkelingen. En noteer ze natuurlijk op je cv.

Flexwerk of stagelopen

Lastig om een passende baan te vinden? Dan kan flexwerk of een stage uitkomst bieden. Wil je weer actief worden op de arbeidsmarkt dan kun je kiezen om te werken via een uitzendbureau of door stage te lopen. Een ideale manier om jouw kans op werk te vergroten!

Experientia Docet kan je hier bij helpen. Schrijf je in als kandidaat, ontvang een aantrekkelijke korting en laat ons je begeleiden naar een nieuwe baan, mét of zonder stage.