Experientia Docet, werk voor 50plussers

Werkt voor 40 tot 70 plussers en werkgevers

Neem direct contact op
0653771343
info@stage50plus.nl

Blog

Vijftigplus en nataliteit

Nataliteit

Soms kom je onverwachte artikelen tegen. Zaken die ogenschijnlijk niets te maken hebben met de arbeidsmarkt. Ik zal het uitleggen. Toevallig lees ik in de krant iets over Hannah Arendt.  Dat is een filosofe die zich bezighield met het publieke domein. Zij hanteerde een mooie term, Nataliteit. Het is het vermogen om iets nieuws te beginnen. Het is een wapen tegen het collectieve denken. Je kunt het onverwachte waar maken tegen iedere waarschijnheidsberekening in.

Presentatie Experientia Docet

Dit doet me direct denken aan mijn eigen handelen. Gisteren bij de opening van het politieke seizoen was ik als gastspreker aanwezig om te vertellen waar ik mee bezig ben. Na afloop zegt een bezoeker “het is allemaal mooi waar jij mee bezig bent, maar het gaat niet werken. Stagiaires moeten jou gaan betalen voor je bemiddeling. Je bent veel te goedkoop”.

Wie weet, heeft hij gelijk. Ik weet het niet. Maar wat het meest belangrijke is, dat werkgevers en werknemers om tafel zitten. Als je om tafel zit, dan krijg je verbinding. Dat is eigenlijk wat er letterlijk gebeurt, ik zoek de verbinding op maat, tussen stagiair en werkgever. Ik weet het, de werkgever heeft aarzeling, weer zo nieuw initiatief van Experientia Docet. De stagiair heeft aarzeling, moet ik nou gratis werken als stagiair, alleen omdat ik vijftig plus ben.

Kansen voor vijftigplussers

Natuurlijk zegt Hannah Arendt veel meer en haal ik maar eestage en natalliteitn snippertje uit haar filosofie. Het blijft echter belangrijk dat in de samenleving eenieder meedoet, we allemaal proberen onszelf nuttig te maken, mee te doen in de arbeidsmarkt. Dat is wat Experientia Docet probeert voor elkaar te krijgen, een arbeidsmarkt waarin vijftigplussers nog volop kansen hebben, tegen alle waarschijnlijkheid in.

Ik roep dan ook eenieder op, start met je eigen nataliteit en probeer eens iets nieuws. Wie weet, kan Experientia Docet je helpen met een stage waaraan je zelf nog nooit aan gedacht hebt.